Tábori visszatekintő


Már HUSZONNEGYEDIK éve működteti a Négy Évszak Program KFT. a Börzsönyben „Négy – Évszak Vadászati és Természetismereti Programját.” Ennek a programnak a keretén belül szerveznek évről - évre vadászati gerincre épülő vadászati – természetismereti erdei iskolai programokat, vadásztáborokat és különféle rendezvényeket. Megjelennek vadásznapokon, iskolai rendezvényeket, témanapokon és falunapokon is. Programjaikon minden évben, felnőttek és gyerekek is szép számban vesznek részt. Fontosnak tartják azt, hogy az ifjúságnak átfogó képet adjanak a vadászatról, vadgazdálkodásról és annak az erdő és mezőgazdasághoz, a természet és környezetvédelemhez fűződő szoros kapcsolatáról, együttműködéséről, valamint a vadászati kultúráról. Feladatunknak tartják felkelteni a tanulók természet iránti érdeklődését, felelősségteljes viselkedésre és a természettel szembeni tiszteletre nevelni, elősegíteni az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazását, megszerettetni velük a természetjárást. Minden foglalkozásukkal szeretnének személyes erdei élményeket és széleskörű tapasztalatokat nyújtani a gyerekeknek, valamint játékos, élvezetes tanulást biztosítani, hogy a gyerekeknek az iskolán kívül is legyen közös élményeik.

Bíznak abban, hogy a programjaikon résztvevő fiatalok közül kerül ki a jövő vadásznemzedéke.

A környezeti kultúra ugyanis életmód, gondolkodás- és viselkedésmód, védelem, fejlesztés, okos és mértéktartó felhasználás. Ennek a nevelésnek a része a természet szeretetére, tiszteletére, megismerésére és védelmére nevelés.

A programok magas színvonalának megtartása és az igények maradéktalan kielégítése a szervezet működtetésében fő célkitűzést jelent. Ezt a feladatot szervezetten és jól működő adminisztrációs rendszerrel, előképzett, betanított és magasan kvalifikált szakembergárdával oldja meg. A szakemberek gyermekszeretettel, türelemmel, több éves pedagógiai gyakorlattal és szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Az oktatáshoz szükséges felszerelések, segédanyagok, eszközök birtokában vannak, és ezt alkalmazzák is.

A szervezet működési profiljába szerves egészként illeszkedik az ERDEI ISKOLÁZTATÁS és TÁBOROZTATÁS. Az adott szálláshelyeken az erdei iskola lebonyolítási igényeinek minden szegmensét figyelemmel tartva segíti a pedagógusok munkáját. Az ország minden tájáról érkeznek ide általános iskolás gyerekek. Jönnek, Látnak, Tapasztalnak, Rácsodálkoznak, Örülnek, Tanulnak, Emlékeznek és - remélhetőleg egyszer - Mesélnek majd! „az átélt” élményekről – talán a gyermekeiknek.

Elhivatottan rendezik meg nyaranta, hagyományos VADÁSZTÁBORAIKAT. Az első vadásztáboros gyerekek, ma már életkoruknál fogva „első gyermekes édesapák” is lehetnének. Csodálatos vadásztáboros élményekben gazdag nyarak vannak mögöttük, amelyekben fantasztikus gyerekeket és kollégákat ismerhettek meg. Vissza – visszatérnek hozzájuk évről - évre a 18-20 éves fiatalemberek és középiskolás lányok is, és felelevenítik bennük is a régi szép emlékeket. Nagyon jó tapasztalataik vannak és minden évben nagyon várják az újabb TÁBOROS kihívásokat, barátokat, kollégákat és élményeket!

KürtölésFegyverismeret